Hallo! Ik ben

Babette Pul

hallo! ik ben
Babette.

IK BEN EEN

Dertien was ik toen ik met mijn vader mee mocht naar een beurs. De nacht ervoor had ik wakker gelegen. Bedacht hoe ik het zou aanpakken en welke vragen ik zou stellen.
Op de dag zelf verliep alles volgens plan. Na zijn optreden vloog ik op hem af. De antwoorden krabbelde ik op de achterkant van een folder. Mijn eerste echte interview. Met Ad Visser.

Twinkel, twinkel, kleine ster

Het leven van Madonna, dat wilde ik. Zonder een rooie cent naar Amerika. Zingen, dansen, acteren. Beroemd worden. Mijn sterrendom begon op het schoolpodium (waar ik als hoofdredacteur van een krant de hoofdrol kreeg in de musical), klom op tot bejaardentehuizen (waar ik in tutu met mijn buurjongen en beste vriendje pas-de-deux’s danste) en eindigde in de Nijmeegse stadsschouwburg (waar mijn liefde voor theater opgesloten ligt met bezoekrecht voor het leven).
Zo nu en dan twinkelen alleen nog mijn ogen.

Letters met hart en ziel

Mijn eerste dagboek had een slotje. Ik schreef erin als ik boos was op mijn vader of moeder, als we uit eten gingen bij de Chinees of als ik al mijn knikkers had verloren en mijn beste vriendinnetje stom had gedaan.
Later kwamen er schriften, volgepend in allerlei kleuren, met tientallen verliefdheden. Mijn eerste serieuze verkering, toen ik negentien was, en alle mislukte relaties die daarop volgden. Het drama droop in de doos waarin ik mijn dagboeken bewaarde.
De liefde die bleef, was de liefde voor het schrijven. Over mezelf, over anderen. Verhalen die raken.

Single Mam

Een droom die uitkwam: ik werd moeder. Single moeder. Van een meisje dat beroemd wil worden. Zingen, dansen, acteren. Vele columns schreef ik over haar in de krant. Gebundeld in Single Mam. Mijn eigen boek, nog een droom die werkelijkheid werd.
Haar verhaal is het belangrijkste hoofdstuk van mijn verhaal. Ik hoop dat al haar dromen uitkomen, van Kinderen voor Kinderen tot The Voice Kids en de hoofdrol in een musical. Ik zal er met liefde over schrijven, op de eerste rij zitten in het theater en voor altijd haar grootste fan zijn.

Mijn Opleiding

journalistiek
school voor journalistiek en voorlichting, Utrecht, 1998

vwo
Elshof College, Nijmegen, 1991

Mijn Ervaring

projectmanager marketing
wegener media / De Persgroep, 2013–2016

Multimedia redacteur/coördinator
Wegener media, 2008–2013

journalist/eindredacteur/chef
De gelderlander, 1998-2008

Mijn Werk

marketing city clinics
content strategie & marketing, 2016

Columns de gelderlander
gehele oplage,  2011-2016

platform over afscheid
apeldoorn – innovatie project, 2013-2015

0
Vertelde Verhalen
0
Tevreden klanten
0
Koppen koffie